Vepřový guláš zahuštěný II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Vepřová plec
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1590 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 93.6 mg
  • Draslík 467.5 mg
  • Vláknina 4565.7 mg
  • Vitamín A 4565.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Dvě cibule rozkrájíme na jemno, zpěníme na lžíci sádla, zaprášíme sladkou paprikou a do základu přidáme hned rozkrájené maso. Vše osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka.

  • 3

    Mezitím si zvlášť připravíme z 1/2 lžíce sádla a mouky jíšku a ještě horkou, nezalitou ji přimícháme k masu. Vše řádně rozmícháme a společně dusíme do měkka.

  • 4

    Hotový guláš posypeme na drobno nakrájenými znojemskými okurkami, třetí cibulí rozkrájenou na kroužky a osmahnutou na zbytku sádla.

Komentáře k receptu