Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 0.5 šálek Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 0.5 šálek Okurky
  • 1 šálek Paprikové lusky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1221 kcal
  • Sacharidy 191 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 97757 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 679.6 mg
  • Vláknina 18110 mg
  • Vitamín A 18110 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Navlhčenou utěrkou otřeme kotlety, nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme moukou.

  • 2

    Rozkrájenou slaninu sklovitě rozškvaříme, přidáme máslo a kotlety opečeme po obou stranách. Podléváme mírně vývarem a dusíme do poloměkka. Poté k nim přidáme očištěnou a rozkrájenou zeleninu, mírně přisolíme a dusíme, až zelenina změkne.

  • 3

    Na závěr přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru.

  • 4

    Pokud namísto protlaku dáme rajče, musíme jej oloupat.

  • 5

    Jako přílohu podáváme rýži nebo chléb.

Komentáře k receptu