Tvarohové knedlíky s borůvkami a mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Borůvky
  • 200 g Brambory vařené
  • 200 g Jogurt bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 130 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Víno šumivé (sekt)
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mák - semena
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 492.1 mg
  • Draslík 302.3 mg
  • Vláknina 8371.7 mg
  • Vitamín A 8371.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 323.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na omáčku rozmixujeme očištěné borůvky, jogurt, sekt a 100g cukru.

  • 2

    Na knedlíky smícháme v míse vařené brambory nastrouhané najemno, 5 žloutků, máslo, sůl, zbytek cukru, tvaroh a obě mouky. Vypracujeme tužší těsto a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.

  • 3

    Poté z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíčky a povaříme asi 7min ve vodě těsně před bodem varu. Uvařené knedlíky prohodíme v rendlíku ve směsi rozehřátého másla, moučkovéhu cukru a máku.

  • 4

    Připravíme krém. V kastrolu rozehřejeme smetanu, přidáme zbylé vyšlehané žloutky, vanilkový cukr a semínka vanilky a za stálého míchání svaříme na hustý krém.

  • 5

    Knedlíky podáváme s borůvkovou omáčkou a vanilkovým krémem.

Komentáře k receptu