Pikantní medová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová žebra
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 327.2 mg
  • Vláknina 345 mg
  • Vitamín A 345 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a vodou opláchneme vepřová žebírka.

  • 2

    Sójovou omáčku, med a pivo smícháme, přidáme nakrájenou chilli papričku a česnek.

  • 3

    Žebírka naložíme do připravené marinády a den necháme uležet.

  • 4

    Poté opékáme na grilu a mažeme směsí, ve které jsme nakládali. Trochu osolíme a poté podáváme.

Komentáře k receptu