Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Sýr Fontina
 - 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 70 g Mouka rýžová
 - 60 g Sýr Taleggio
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 ks Pažitka
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 hrst Kerblík
 - 1 hrst Sýr Parmezán
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 94.3 mg
 - Draslík 488.6 mg
 - Vláknina 4791.7 mg
 - Vitamín A 4791.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve vypracujeme hladké těsto z hladké a rýžové mouky, bílků, lžíce vody, špetky soli a lžíce oleje. Rozválíme je na tenký plát a vykrájíme nudle.
 - 
                                2
Do hrnce vložíme nasekanou šalotku, máslo, oba sýry bez kůry nakrájené na kostky, přilijeme mléko a smetanu. Pomalu zahříváme dokud se sýry neroztaví.
 - 
                                3
Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Promícháme ponorným mixérem na hladký krém.
 - 
                                4
Nudle uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, přemístíme na pánev s trochou rozehřátého másla a několika snítkami pažitky a promícháme s omáčkou.
 - 
                                5
Rozdělíme do misek, dozdobíme hoblinakmi parmazánu a podáváme posypané kerblíkem.