Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr Fontina
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Mouka rýžová
  • 60 g Sýr Taleggio
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Pažitka
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrst Kerblík
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 94.3 mg
  • Draslík 488.6 mg
  • Vláknina 4791.7 mg
  • Vitamín A 4791.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vypracujeme hladké těsto z hladké a rýžové mouky, bílků, lžíce vody, špetky soli a lžíce oleje. Rozválíme je na tenký plát a vykrájíme nudle.

  • 2

    Do hrnce vložíme nasekanou šalotku, máslo, oba sýry bez kůry nakrájené na kostky, přilijeme mléko a smetanu. Pomalu zahříváme dokud se sýry neroztaví.

  • 3

    Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Promícháme ponorným mixérem na hladký krém.

  • 4

    Nudle uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, přemístíme na pánev s trochou rozehřátého másla a několika snítkami pažitky a promícháme s omáčkou.

  • 5

    Rozdělíme do misek, dozdobíme hoblinakmi parmazánu a podáváme posypané kerblíkem.

Komentáře k receptu