Sázená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Vejce slepičí
  • 8 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 502.7 mg
  • Draslík 155.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme máslo, lehce vklepneme vejce tak, aby se žloutky neroztekly do bílků a zůstaly neporušené uprostřed. Bílky osolíme a zahříváme na malém plameni. Bílky musí ztuhnout a žloutky jsou polotekuté.

  • 2

    Hotová vejce opatrně vyjmeme kulatým nožem nebo špachtlí a přendáme na talíře.

Komentáře k receptu