Hovězí závitky s kyselým zelím a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Zelí kysané
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Párky jemné
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 113.5 mg
  • Draslík 257 mg
  • Vláknina 3162.9 mg
  • Vitamín A 3162.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Tence je rozklepeme, osolíme a okořeníme paprikou.

  • 2

    Plátky naplníme odkapaným a překrájeným zelím s kmínem, můžeme přidat i část osmažené cibule. Na zelí položíme 1/4 párku, závitky pevně zabalíme a spojíme nudličkami slaniny.

  • 3

    Připravené závitky opečeme a dusíme spolu s plátky cibule.

  • 4

    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu