Polévka z kyselého mléka se zelím - pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Slanina vepřová
  • 300 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Klobása Dunajská
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 0.75 l Mléko kefírové
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 191.8 mg
  • Vláknina 4000.5 mg
  • Vitamín A 4000.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vyškvařené slanině osmažíme cibuli. Okořeníme a přidáme překrájené zelí. Uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou, octem a cukrem. Vaříme asi 15-20 minut, až zelí změkne.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme opečené plátky klobásy.

Komentáře k receptu