Dušená vepřová játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 97048 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 454.4 mg
  • Draslík 734.7 mg
  • Vláknina 7415.8 mg
  • Vitamín A 7415.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na stejně velké kousky.

  • 2

    Očištěnou cibuli rozkrájenou na drobno osmahneme na sádle, přidáme nakrájená játra, opepříme a dle chuti okořeníme tlučeným kmínem. Za občasného míchání opečeme játra ve vlastní šťávě. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Šťávu vydusíme na tuk, játra zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.

  • 4

    Játra osolíme až když jsou hotová.

  • 5

    Jako přílohy podáváme rýži nebo brambory.

Komentáře k receptu