Bramborová polévka s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 19 mg
 - Draslík 287.8 mg
 - Vláknina 5478.9 mg
 - Vitamín A 5478.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme ji na polovině tuku, zalijeme vodou a vaříme.
 - 
                                2
Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, sůl, pepř, česnek, majoránku a nakonec na zbylém tuku osmaženou nakrájenou cibuli a krupici.
 - 
                                3
Polévku ještě krátce povaříme.