Bramborová polévka játrová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 175.6 mg
 - Draslík 400.9 mg
 - Vláknina 5072.3 mg
 - Vitamín A 5072.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra omyjeme, odblaníme a umeleme na strojku. Podusíme je na osmažené cibuli a polovině tuku.
 - 
                                2
Zalijeme vodou, zahustíme jíškou ze zbylého másla a mouky a přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a nakrájené brambory.
 - 
                                3
Nakonec polévku okořeníme. Jako vložku podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku.