Bramborová polévka s hrachem a párkem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 19 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 24.4 mg
- Draslík 527.6 mg
- Vláknina 10487.4 mg
- Vitamín A 10487.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrách namočíme přes noc do studené vody, druhý den vodu dolijeme a hrách uvaříme doměkka. 
- 
                                2Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na kostky. 
- 
                                3Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou z brambor a hrachu, rozšleháme a přidáme protlak z brambor a hrachu. 
- 
                                4Polévku dosolíme, okořeníme, přilijeme mléko a přidáme párek nakrájený na kolečka. Ještě krátce povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        