Omeleta nadýchaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 752.4 mg
  • Draslík 272.4 mg
  • Vláknina 740 mg
  • Vitamín A 740 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky a cukr třeme do pěny. Lehce vmícháme pevný sníh z bílků a po povrchu rozprášíme mouku, kterou zlehka vmícháme do těsta.

  • 2

    Těsto navršíme na silně pomaštěnou pánev, posypeme cukrem a několik minut gratinujeme dorůžova.

Komentáře k receptu