Karlovarská vejce v kelímku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 5.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 557.7 mg
  • Draslík 281.7 mg
  • Vláknina 2625 mg
  • Vitamín A 2625 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 152 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porcelánové kokotky (mističky) vymastíme máslem, zalijeme smetanou a vložíme hlavičky předem uvařeného chřestu. Osolíme a přidáme vyklepnutá vejce.

  • 2

    Vaříme v páře, až se srazí bílek a žloutek bude vláčný.

  • 3

    Podáváme v kokotkách.

Komentáře k receptu