Toskánská polévka z fazolí a chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 3 ks Cibule
  • 0.5 ks Ciabatta
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 980 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 2321.2 mg
  • Vláknina 38395.2 mg
  • Vitamín A 38395.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 150 stupňů předehřejeme troubu. Nakrájíme chléb ciabatta na kostičky a necháme sušit 10 minut v troubě.

  • 2

    Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli a česnek a smažíme 4 minuty doměkka. Přidáme rajčata, fazole, vývar, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit.

  • 3

    Vmícháme kostičky chleba, polévku přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

  • 4

    Osolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu