Kysané zelí s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 2.9 mg
 - Draslík 648.5 mg
 - Vláknina 14685.5 mg
 - Vitamín A 14685.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na sádle.
 - 
                                2
Přidáme zelí i se šťávou, oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na plátky, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nastrouhanou syrovou bramboru, rozmícháme a necháme povařit. Do zelí můžeme přidat špetku cukru, jsou-li jablka málo sladká.