Marinády a marinování masa

Publikováno: 11.04.2016
Marinováním bude maso křehčí i chutnější, a není vhodnější maso pro marinování než je drůbeží nebo rybí.

Marinování dodává masu lepší chuť a také křehkost. Slovo marinování pochází z francouzského „marinade“ a Francouzi jsou v této úpravě opravdoví mistři.

Marinovat můžeme v podstatě každé maso, které chceme grilovat, péct v troubě, smažit na pánvi nebo upravovat v pánvi wok.  Marinádou maso potíráme i při tepelné úpravě. Před grilováním maso pečlivě před položením na rošt otřeme a marinádou ho znovu potíráme během grilování.

Existuje mnoho různých vyzkoušených marinád, ale připravit si můžete i svoji vlastní. Podívejte se na kompletní  přehled druhů marinád i nejlepší recepty na marinády.

 Marinování kuřecích prsou

Marinování ryb

Nakládání masa na grilování


Zaregistrujte se, zabere to chviličku

Registrací získáte možnost hodnotit, komentovat a ukládat recepty