Houskové noky nebo knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slanina vepřová
  • 50 g Žemle tuková
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 špetka Sůl
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 170.5 mg
  • Draslík 52.2 mg
  • Vláknina 303.6 mg
  • Vitamín A 303.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vyšlehaného másla zašleháme vejce a žloutek. Nebo můžeme máslo nahradit slaninou, kterou nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit a zašleháme do ní vejce a žloutek.

  • 2

    Přisypeme na malé kostičky nakrájenou žemli, nasekanou petrželku, sůl, muškátový květ, pepř a vše důkladně promícháme. Směs můžeme ztužit bílou strouhankou.

  • 3

    Vykrajujeme lžičkou noky nebo můžeme rukou tvořit kulaté knedlíčky.

  • 4

    Vaříme je v lehce osolené vodě či přímo v polévce. Pokud je vaříme pouze ve vodě, tak je po uvaření scedíme a propláchneme.

Komentáře k receptu