Marinované smažené kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Tuk
  • 80 g Strouhanka
  • 1200 g Kuře
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 špetka Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1140 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 384.2 mg
  • Draslík 653.1 mg
  • Vláknina 2272.5 mg
  • Vitamín A 2272.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře vykostíme, nakrájíme, osolíme, opepříme, vložíme do skleněné nádoby a zalijeme octem. Necháme odležet 3 hodiny a občas obrátíme.

  • 2

    Pak maso vyndáme a osušíme. Rozšleháme vejce s olejem, osolíme, opepříme a kousky masa v něm ponoříme.

  • 3

    Potom obalíme v mouce, opět namočíme ve vejcích, obalíme ve strouhance a dáme opéct do rozpáleného tuku.

  • 4

    Pečeme dozlatova a hotové kousky posypeme strouhaným křenem nebo petrželkou.

Komentáře k receptu