Pomeranče na orientální způsob

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 750 ml Voda pitná
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 dl Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 387.3 mg
  • Vláknina 9600 mg
  • Vitamín A 9600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 5 minut dáme vařit 3/4 l vody. Omyté pomeranče oloupeme a kůru nakrájíme na úzké proužky. Vložíme do vroucí vody a necháme povařit 8 minut. Pak vyndáme a necháme vychladnout.

  • 2

    Dále sloupneme z pomerančů bílou kůrku a oddělené dílky vsypeme do vody, ve které jsme vařili kůru. Přidáme skleničku portského vína a za stálého míchání vaříme dalších 20 minut.

  • 3

    Po vystydnutí vložíme pomeranče do pohárů a ozdobíme je kůrou.

  • 4

    Podávají se studené k dezertnímu vínu nebo čaji.

Komentáře k receptu