Pikantní cizrna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 25 g Hrozinky
  • 175 g Cizrna
  • 25 g Mandle
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 876 mg
  • Vláknina 22719.5 mg
  • Vitamín A 22719.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu uvaříme dle návodu a vývar ponecháme.

  • 2

    Na oleji osmahneme cibuli, česnek a kmín. Vmícháme na kostky nakrájené brambory, uvařenou cizrnu, pepř, koriandr, chilli, kurkumu a směs 4 minuty podusíme.

  • 3

    Poté přilijeme 450 ml vývaru z cizrny a na mírném ohni vaříme asi 25 minut.

  • 4

    Přidáme rozinky, ještě 4 minuty povaříme, odstavíme, nakonec přidáme mandle, dle chuti dochutíme a podáváme.

Komentáře k receptu