Paštika z vepřového a telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Telecí plec
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 200 g Játra husí
  • 200 g Anglická slanina
  • 30 g Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paštikové koření
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 150.4 mg
  • Draslík 495.7 mg
  • Vláknina 11620.6 mg
  • Vitamín A 11620.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 520.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle.

  • 2

    Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka. Vychladlé jemně umeleme.

  • 3

    Směs našleháme, přidáme rum, sůl a dochutíme paštikovým kořením. Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a protáhneme na proužky nakrájeným žampiónem a kouskem slaniny.

  • 4

    Formu vyložíme tenkými plátky slaniny a střídavě plníme masovou

  • 5

    směsí a plátky jater. Povrch zakončíme masovou směsí a poklademe plátky slaniny. Uzavřeme a v troubě ve vodní lázni vaříme cca 2 hodiny.

  • 6

    Necháme vychladnout a krájíme na plátky.

Komentáře k receptu