Penne all´arrabbiata

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 300 g Hrášek
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 80 g Olivy černé
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dkg Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 2462 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 216.8 mg
  • Vláknina 9403 mg
  • Vitamín A 9403 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazíme hrášek.Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazený hrášek.

  • 2

    Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nakrájíme.

  • 3

    Dále si připravíme omáčku - rozmixujeme rajčatový protlak,česnek,kapary,kečup a olivový olej na pyré.Osolíme a na dochucení přidáme špetku cukru.Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader, najemno nakrájíme a přimícháme do pesta.

  • 4

    Nastrouháme parmezán.Penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a nasekanou petrželkou.Na talíři posypeme parmezánem.

Komentáře k receptu