Tortellini quattro formaggi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 50 g Sýr Gouda 30%
  • 50 g Sýr Gorgonzola
  • 300 g Těstoviny Tortellini
  • 50 g Mozzarella
  • 50 g Sýr Brie
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 215.8 mg
  • Vláknina 7201.5 mg
  • Vitamín A 7201.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tortellini uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.Šalvěj opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Sýry nakrájíme na větší kousky.

  • 3

    Ve větším hrnci rozpustíme 1 lžíci másla, osmažíme na něm cibuli tak, aby zesklovatěla. Podlijeme smetanou, přidáme sýr a na mírném ohni za stálého míchání necháme roztavit.Omáčku osolíme a opepříme.

  • 4

    Rajčata omyjeme, osušíme a rozkrojíme na půlky.Rajčata se šalvějí krátce podusíme,osolíme a opepříme. Na nahřáté talíře dáme tortellini, zalijeme omáčkou,přidáme rajčata se šalvějí a podáváme.

Komentáře k receptu