Syrová zelenina s omáčkou tarator

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Ořechy vlašské
  • 255 g Špenát listový čerstvý
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Fenykl obecný
  • 5 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 535 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 797.4 mg
  • Vláknina 28536.5 mg
  • Vitamín A 28536.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme všechnu zeleninu.

  • 2

    Na velkou plochou mísu rozložíme listy špenátu. Pokud jsou velké, natrháme je.

  • 3

    Rozebereme čekanku na jednotlivé lístky, fenykl nakrájíme na plátky, řapíky celeru na kousky a mrkev a papriku na proužky.

  • 4

    Vše dáme na listy špenátu a pokapeme salátovou zálivkou.

  • 5

    Na omáčku tarator necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu vymačkáme.

  • 6

    V mixéru rozmixujeme česnek, ořechy, chléb a sůl. Přidáváme kuřecí vývar a citronovou šťávu. Omáčka musí být jako majonéza hladká a hustá.

  • 7

    Nalijeme omáčku do misek, a namáčíme do ní jednotlivé kousky zeleniny.

Komentáře k receptu