Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm )

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřová uzená plec
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 65584 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 241 mg
  • Draslík 152.1 mg
  • Vláknina 4086.1 mg
  • Vitamín A 4086.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso rozkrájíme na menší kostky a umeleme je.

  • 2

    Do pěny ušleháme vejce, přilijeme mléko, přisypeme strouhanou housku, přidáme namleté maso, nasekanou petrželovou nať nebo bylinky, okořeníme, dle potřeby osolíme a řádně promícháme. Směs necháme půl hodiny odstát, aby houska nabobtnala.

  • 3

    Do vymaštěného pekáče vložíme odstátou nádivku a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 1/2 až 3/4 hodiny.

Komentáře k receptu