Dršťková polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 94.5 mg
- Vláknina 2587.4 mg
- Vitamín A 2587.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dršťky pečlivě očistíme a propláchneme, rozřežeme je na menší kousky a zalijeme studenou vodou. Necháme zvolna povařit a scedíme vodu. 
- 
                                2Potom dršťky znovu zalijeme dostatečným množstvím vody, uvedeme do varu a vaříme do změknutí. 
- 
                                3Když jsou dršťky měkké, vyjmeme je z vývaru, propláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na delší, tenčí nudličky. 
- 
                                4Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku do růžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku. 
- 
                                5Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažnou vodou a vývarem z drštěk. Uvedeme do varu, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí. 
- 
                                6Polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme do ní nakrájené dršťky a krátce povaříme. 
- 
                                7Nakonec do polévky přidáme polévkové koření, přisolíme a důkladně provaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        