Dršťková polévka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 400 g Dršťky syrové
  • 66.6 g Tuk
  • 0.6 g Kmín celý
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 0.4 g Majoránka
  • 20 g Sůl
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 55.1 mg
  • Draslík 94.5 mg
  • Vláknina 2587.4 mg
  • Vitamín A 2587.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dršťky pečlivě očistíme a propláchneme, rozřežeme je na menší kousky a zalijeme studenou vodou. Necháme zvolna povařit a scedíme vodu.

  • 2

    Potom dršťky znovu zalijeme dostatečným množstvím vody, uvedeme do varu a vaříme do změknutí.

  • 3

    Když jsou dršťky měkké, vyjmeme je z vývaru, propláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na delší, tenčí nudličky.

  • 4

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku do růžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku.

  • 5

    Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažnou vodou a vývarem z drštěk. Uvedeme do varu, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí.

  • 6

    Polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme do ní nakrájené dršťky a krátce povaříme.

  • 7

    Nakonec do polévky přidáme polévkové koření, přisolíme a důkladně provaříme.

Komentáře k receptu