Nadívané žemlové koblížky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 80 g Vepřové maso pečené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 šálek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 967 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 169.8 mg
  • Draslík 291.5 mg
  • Vláknina 1546 mg
  • Vitamín A 1546 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obereme maso z kostí asi z půlky uvařeného kuřete. Kosti dáme znovu vařit do hovězího vývaru.

  • 2

    Nakrájíme na kostičky slaninu, dáme do nádoby a přidáme obrané maso z kuřete. Dále vložíme kousek telecí nebo vepřové pečeně, cibulku, kousek másla a podlijeme vývarem. Necháme chvíli podusit.

  • 3

    Pak umeleme vše na masovém mlýnku.

  • 4

    Housky nakrájíme na tenké plátky a formičkou z nich tvoříme kolečka.

  • 5

    Jedno vždy smočíme v mléce, natřeme směsí masa a druhým kolečkem přiklopíme. Takto opět smočíme v rozšlehaném vejci, obalíme v housce a smažíme v převařeném másle.

Komentáře k receptu