Hovězí carpaccio

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 455 g Hovězí svíčková
  • 115 g Rukola
  • 15 ml Balsamico ocet
  • 45 ml Olej olivový
  • 1 ks Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 338.8 mg
  • Vláknina 639.8 mg
  • Vitamín A 639.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olejem potřeme kus pergamenového papíru a posypeme špetkou soli a pepře.

  • 2

    Položíme na něj 4 hovězí plátky, přikryjeme je dalším pergamenovým papírem potřeným olejem a maso naklepeme, aby se velikost zdvojnásobila.

  • 3

    Provedeme to se všemi plátky.

  • 4

    Před podáváním necháme plátky odležet v lednici.

  • 5

    Doprostřed talíře položíme lístky rokety, kolem vyrovnáme hovězí plátky a pokapeme octem balsamico a olivovým olejem.

  • 6

    Podáváme se sýrem pecorino a s pepřem.

Komentáře k receptu