Rizoto ze skopového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže dušená
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 g Skopová plec
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 4 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 97778 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 741 mg
  • Vláknina 24301.3 mg
  • Vitamín A 24301.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na drobné kousky, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.

  • 3

    Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme do měkka.

  • 4

    Jakmile je maso i rýže měkké, smícháme vše v míse.

  • 5

    Naběračkou tvarujeme rizoto do úhledných kopečků, které posypeme strouhaným sýrem a podáváme k němu bílou bešamelovou omáčku.

Komentáře k receptu