Těstoviny s dvojitou rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 350 g Těstoviny konzumní
- 250 g Rajčata Cherry
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 6 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 546.3 mg
- Vláknina 5969.8 mg
- Vitamín A 5969.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozehřejeme olej v pánvi se silným dnem. Přidáme nakrájenou cibuli, celer a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne. 
- 
                                2Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak a vývar a přivedeme k varu. V nezakryté pánvi vaříme 15 minut za občasného míchání. 
- 
                                3Přidáme cherry rajčata, sůl, cukr, pepř a promícháme. 
- 
                                4Uvaříme těstoviny, slijeme a poté těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme, aby rajčata zůstala celá. 
- 
                                5Podáváme s trochou sladké smetany. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        