Kapr na grilu s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Olej stolní
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 101.7 mg
  • Draslík 523.6 mg
  • Vláknina 3264 mg
  • Vitamín A 3264 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet.

  • 2

    Potom porce potřeme olejem a pečeme na roštu asi 6 minut na každé straně.

  • 3

    Na talíři posypeme pokrm nastrouhaným křenem, sekanou petrželkou a zakapeme rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu