Skotská vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 406.2 mg
 - Draslík 384.5 mg
 - Vláknina 517.7 mg
 - Vitamín A 517.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, hladkou moukou, 1 vejcem a trochou vody.
 - 
                                2
Ze směsi tvoříme placičky, na každou položíme natvrdo uvařené, oloupané vejce a zabalíme. Obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji po všech stranách.