Lososové filety s rajčatovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Pažitka
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 600 g Losos - filety
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 686.6 mg
  • Vláknina 3582.4 mg
  • Vitamín A 3582.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mělké pánve dáme lososové filety a zalijeme vínem.

  • 2

    Zahříváme, dokud víno nezačne bublat, pak pánev přiklopíme a 6 minut vaříme.

  • 3

    Do jiné pánve slijeme šťávu, přidáme nakrájenou mrkev a necháme vyvařit na 125ml.

  • 4

    Filety udržujeme teplé, než připravíme omáčku.

  • 5

    Rozehřejeme 15g másla v pánvi, přidáme rajčata a při vysoké teplotě minutu vaříme. Osolíme a opepříme.

  • 6

    Do převařené vinné směsi zašleháme zbytek másla, přimícháme rajčatovou směs a osolíme a opepříme.

  • 7

    Na talíře rozdělíme filety, přelijeme omáčkou a ozdobíme pažitkou.

  • 8

    Mořskou sůl podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu