Suvlaki kebab

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kýta
  • 125 ml Olej olivový
  • 75 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 20 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 736.8 mg
  • Vláknina 3944.8 mg
  • Vitamín A 3944.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky nakrájíme jehněčí kýtu a odstraníme tuk.

  • 2

    Veškeré suroviny na marinádu smícháme, přidáme maso a 2 hodiny v lednici marinujeme.

  • 3

    Cibuli oloupeme, rozřízneme na polovinu a rozdělíme na jednotlivé vrstvy.

  • 4

    Na polovinu rozlomíme bobkový list.

  • 5

    Maso, bobkový list a cibuli napícháme na jehly a 10 minut grilujeme na potřeném grilovacím roštu.

  • 6

    Obracíme a potíráme.

Komentáře k receptu