Jemná nádivka s kuřecími prsíčky a pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Kopřiva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 97107 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 324.5 mg
  • Draslík 524.4 mg
  • Vláknina 6073 mg
  • Vitamín A 6073 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsíčka naklepeme, osolíme a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Po vychladnutí maso nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem, přidáme kousky masa, kopřivy, muškátový květ, sůl a rozšlehaná vejce. Směs promícháme a dáme do zapékací mísy vymazané olejem.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě asi 35 minut.

  • 4

    Nádivku podáváme teplou, ozdobenou pažitkou.

Komentáře k receptu