Slepice po šumavsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Houby čerstvé
  • 1500 g Slepice
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 315.5 mg
  • Draslík 995.5 mg
  • Vláknina 3887.4 mg
  • Vitamín A 3887.4 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Dusíme ji na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s paprikou. Během dušení jen mírně podléváme.

  • 2

    Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou, provaříme a procedíme. Slepici vložíme zpět do šťávy, přidáme na tuku podušené plátky hub a vše provaříme.

Komentáře k receptu