Krůta pečená na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Krůta mražená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 62.5 mg
  • Vláknina 1165 mg
  • Vitamín A 1165 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou krůtu protkneme na prsou polovinou slaniny, osolíme a pečeme na zbylé slanině a na másle. Cibuli jemně nakrájíme a přidáme k tuku.

  • 2

    Během pečení krůtu vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.

  • 3

    Podáváme s červeným zelím a s bramborovým knedlíkem. Podléváme šťávou.

Komentáře k receptu