Fazole nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 4333 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 2.9 mg
  • Draslík 2359.9 mg
  • Vláknina 47049.8 mg
  • Vitamín A 47049.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole důkladně propláchneme vlažnou vodou a necháme 4 hodiny máčet ve studené vodě.

  • 2

    Pak je dolijeme vodou a zvolna vaříme, dokud nezměknou.

  • 3

    Osmažíme na sádle nakrájenou cibuli a vmícháme ji do fazolí. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a necháme chvilku povařit.

  • 4

    Hotové fazole podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře k receptu