Směs ryb a plodů moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 55 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Treska aljašská
  • 0.5 kg Mořské plody mix
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 619.1 mg
  • Vláknina 4806.8 mg
  • Vitamín A 4806.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme v hrnci, přidáme nakrájenou cibuli, pórek, česnek a doměkka smažíme.Přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, petrželku, přilijeme víno, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a 20 minut dusíme pod poklicí.

  • 2

    Vložíme do hrnce tužší rybí maso a 5 minut povaříme. Přidáme jemnější rybu a plody moře.

  • 3

    Vaříme 7 minut pod poklicí, dokud není maso měkké a skořápky plodů moře se neotevřou.

  • 4

    Škeble, které se neotevřely, vyhodíme.

  • 5

    Podáváme ozdobené oreganem.

Komentáře k receptu