Petrželová polévka s pažitkovým kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1295 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 497.1 mg
  • Vláknina 6616 mg
  • Vitamín A 6616 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájenou petržel a povaříme cca 15-20min doměkka. Poté ji vyjmeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme s trochou vývaru. Vrátíme zpět do polévky, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  • 2

    Na kapání vložíme všechny suroviny do hrnku, zlehka osolíme, prošleháme a lijeme přímo do polévky. 1-2min provaříme, až kapání vyplave na povrch.

  • 3

    Polévku dochutíme a ihned podáváme posypanou nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu