Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 80 g Cibule
  • 500 g Hovězí jazyk
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Tuk
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 10 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 4955 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 265 mg
  • Draslík 1221.7 mg
  • Vláknina 5916.5 mg
  • Vitamín A 5916.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí jazyk omyjeme, vložíme do vroucí vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Cca 30min před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku, bobkový list a cibuli.

  • 2

    Hotový jazyk ponoříme krátce do studené vody, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Na omáčku prolisujeme sardele a polovinu z nich smícháme s máslem. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek prolisovaných sardelí. Zaprášíme moukou a orestujeme.

  • 4

    Zalijeme vývarem, cca 20min povaříme a scedíme. Přidáme smetanu, sardelové máslo a citronovou šťávu.

  • 5

    Maso rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou s libovolnou přílohou.

Komentáře k receptu