Zapečená rýže s telecím masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 4252 kcal
- Sacharidy 319 g
- Tuky 202 g
- Sodík 5017 mg
- Bílkoviny 269 g
- Uhlovodany 319 g
- Cholesterol 1340.7 mg
- Draslík 3125.6 mg
- Vláknina 26666.8 mg
- Vitamín A 26666.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na malé kousky nakrájíme maso. 
- 
                                2Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme. 
- 
                                3Promícháme a 3 minuty smažíme, dokud se šťáva nevypaří. 
- 
                                4Zalijeme 0.5l vývaru a doměkka dusíme. 
- 
                                5Přidáme strouhanku, nakrájené sardelky a citrónovou kůru. 
- 
                                6Rýži vysypeme do litru hovězího vývaru. 
- 
                                7Uvaříme téměř doměkka a necháme vychladnout. 
- 
                                8Vmícháme vejce a osolíme dle chuťi. 
- 
                                9Vymažeme zapékací mísu máslem, dáme do ní polovinu rýže a uhladíme povrch. 
- 
                                10Na rýži upravíme maso i se šťávou a rozetřeme na něj druhou polovinu rýže. 
- 
                                11Přiklopíme poklicí a v předehřáté troubě zapékáme 15 minut při 200 stupních. 
- 
                                12Telecí maso s rýží podáváme v zapékací formě. Výborné jsou s houbovou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        