Šlehačkový sýrový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 20 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 10 g Solamyl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1061 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 555.2 mg
  • Draslík 83.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu, škrobovou moučku a žloutek svaříme.

  • 2

    Po vychladnutí vložíme do šlehače, přidáme nastrouhané sýry a za stálého šlehání postupně přidáváme máslo.

  • 3

    Nakonec do krému lehce zamícháme ušlehanou smetanu

Komentáře k receptu