Pstruh na másle s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 1077.2 mg
  • Vláknina 6618 mg
  • Vitamín A 6618 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř dáme lístky šalvěje.

  • 2

    Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy naskládáme vedle sebe a pečeme. Zahýbeme pánví, aby se nepřipekla kůže.

  • 3

    Jednou pstruhy obrátíme, přisypeme lupínky mandlí a krátce opražíme.

  • 4

    Hotové pstruhy upravíme na předehřátou mísu a podáváme ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu