Vepřové plátky na kmíně s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rýže loupaná
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřová kýta
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 997 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 939 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 169.8 mg
  • Draslík 1195 mg
  • Vláknina 9203.3 mg
  • Vitamín A 9203.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Z obou stran posypeme mletým kmínem a obalíme v mouce.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a maso po obou stranách orestujeme.

  • 3

    Poté vyjmeme, do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, lžičku mouky a zalijeme horkým vývarem. Provaříme cca 10min, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.

  • 4

    Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu, slijeme, vmícháme lžíci olivového oleje.

  • 5

    Rýži rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky a podáváme s plátky masa a omáčkou.

Komentáře k receptu