Brambory zapečené s mletým masem a lečem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1000 g Brambory
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 400 g Lečo sterilované
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 684.1 mg
  • Vláknina 6768.5 mg
  • Vitamín A 6768.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl a sladkou paprikou. Dusíme asi 20 minut. Potom přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 minut.

  • 3

    Ve velké míse smícháme směs s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéci do trouby. Zapékáme asi 15 minut.

  • 4

    Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme pekáček. Zapékáme dalších 15-20 minut.

Komentáře k receptu