Brambory pečené s cibulí a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 754.4 mg
  • Vláknina 9962.5 mg
  • Vitamín A 9962.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvařené v osolené vodě nakrájíme na silné plátky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, česnek a petrželovou nať jemně nasekáme. Osmahneme na oleji, přidáme nakrájené brambory a pečeme dozlatova.

  • 3

    Podáváme k pečeným masům, drůbeži i k rybám.

Komentáře k receptu