Chřest s hráškem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 46 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 66.8 mg
- Draslík 1778.8 mg
- Vláknina 43711.2 mg
- Vitamín A 43711.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.2 mg
- Vitamín E 8.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V osolené vodě uvaříme očištěný chřest vcelku. 
- 
                                2Nakrájíme na kousky 3 cm dlouhé kousky. 
- 
                                3V malém množství vody a másla podusíme hrášek, jeli sterilovaný zcedíme. 
- 
                                4Světlou jíšku připravíme z másla a mouky. Zředíme ji a povaříme s vývarem z chřestu. 
- 
                                5Do omáčky vmícháme chřest i hrášek a smetanu. 
- 
                                6Osolíme, přidáme cukr a podáváme. 
- 
                                7Vynikající k vařené šunce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                