Brynzová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 13 g Máslo čerstvé
  • 133 g Sýr Brynza
  • 20 g Sůl
  • 6.7 g Petržel - nať
  • 113 g Nudle široké
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 4.6 mg
  • Draslík 5.6 mg
  • Vláknina 56.3 mg
  • Vitamín A 56.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brynzu dobře rozmícháme nebo rozšleháme s mlékem.

  • 2

    Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě. Odvar z nudlí scedíme do připravené brynzy a za stálého prošlehávání metlou uvedeme do varu a krátce povaříme.

  • 3

    Do polévky přidáme uvařené nudle a máslo, dochutíme solí.

  • 4

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu